Vortex Optics Crossfire Red Dot LED Upgrade

Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Levertijd:
1/2 weken
product-banner
€164,90
Incl. btw

De Crossfire 2 MOA is een kwaliteit red dot richtkijker die moeilijk te verslaan is. Het is de vervanger van de zeer populaire Sparc II. Zoekt u een super lichte en ultra-compacte red dot die waanzinnig snel op doel komt, dan is deze Vortex Crossfire 2 MOA Red Dot Richtkijker de oplossing! Het is een duurzame red dot met een lage glans matte afwerking. Met de controleknop aan de zijkant regelt u de dot, zoals aan/uit en helderheid van de dot. De Crossfire is uitgerust met een 2 MOA daglicht heldere red dot voor een nauwkeurig punt van inslag. Met de 2 MOA dot komt u snel op doelen dichtbij, maar is ook fijn genoeg voor nauwkeurige doelen op afstand. De dot is instelbaar in 11 standen van helderheid. Hierdoor is hij altijd goed zichtbaar, ongeacht de lichtomstandigheden of achtergrond.

Pluspunten Vortex Crossfire 2 MOA

De Vortex Crossfire 2 MOA red dot heeft een onbeperkte oogafstand en is parallax vrij, waardoor u deze 'insanely-fast-on-target' krijgt. De red dot is voorzien van fully multi-coated lenzen. Meerdere anti-reflecterende coatings op alle buitenoppervlakken van de lenzen vergroten de lichttransmissie. De body is gemaakt van 6060 aluminium dat ook gebruikt wordt voor vliegtuigen. Hij is waterdicht, mistproof en shockproof voor ultieme duurzaamheid en heeft een matte afwerking, wat de schietpositie helpt camoufleren. De red dot maakt gebruik van een CR 2032 batterij. De batterijduur is circa 7000 uur op de gemiddelde helderheid. Hij heeft geen auto shutoff.

Toepassing Crossfire 2 MOA red dot

De red dot Crossfire 2 MOA is geschikt voor vele toepassingen waaronder de jacht, ordehandhaving en snelle tactische doeleinden. Zo kan hij door de bijgeleverde montage gebruikt worden op de meeste AR-wapens. Tevens is hij geschikt voor jachtgeweren en voor montage op pistolen en revolvers. Tot slot is de Crossfire 2 ideaal voor gebruik met airsoft wapens. Mocht de red dot geraakt worden door een bb impact, dan ben je gedekt door de levenslange garantie van Vortex. Deze nieuwe, compacte en lichtgewicht Red Dot zit vol met mooie features en leent zich dus voor vele wapens zoals automatische geweren, pistolen, revolvers en geweren.

Crossfire 2 MOA red dot montage mogelijkheden

De bijgeleverde montage biedt twee verschillende montagehoogte opties;

 • de lage Skeletonized mount plaatst de red dot op 40 mm boven de rail
 • de lagere 1/3 Co-Witness mount plaatst de red dot op 18 mm boven de rail. Deze montage is tevens perfect om de Crossfire 2 op een pistool met picatinny rail te monteren.

De bijgeleverde montages van deze Vortex Red Dot Richtkijker Crossfire 2 MOA passen op een standaard weaver/picatinny rail.

Crossfire 2 MOA red dot monteren op een 11mm dovetail rail

Het is ook mogelijk om deze Crossfire 2 MOA red dot te monteren op een 11mm dovetail rail. Hiervoor hebben we een adapter die de dovetail base rail ombouwt naar een Picatinny/Weaver rail. Deze UTG MNT-PMTOWL adapter 11mm dovetail / .22 luchtwapen past op een standaard 3/8" en luchtwapen met 9-11mm / .22 dovetail base rail. Op deze adapter kunt u dan de bijgeleverde de lagere 1/3 Co-Witness mount gebruiken. Zie ook de gerelateerde producten onderaan deze beschrijving.

De Crossfire kan tegen grote terugslag en is resistent tot .50 BMG kaliber.
De VMX-3T Magnifier wordt niet aanbevolen voor gebruik met deze Crossfire 2 MOA, aangezien het problemen zal opleveren met de parallax.

Vortex Crossfire 2 MOA Red Dot afmetingen

 

Kenmerken van de Vortex Crossfire 2 MOA Red Dot:

 • Full multi coating
 • Buis uit één deel
 • Nevelvrij, water- en stofdicht
 • Schokvrij
 • Parallaxvrij
 • Weerstaat temperaturen van -20 tot +50 graden celcius (afhankelijk van de batterij)
 • Daglicht Bight Red Dot (extreem goed zichtbaar, ongeacht lichtomstandigheden of achtergrond)
 • Deze red dot is een beetje te helder voor gebruik met nachtzicht
 • Instelbare dot helderheid in 11 standen
 • Batterij gaat tot 7000 uur mee in de middelste stand

 


Levering:

 • Vortex Crossfire 2 MOA Red Dot Richtkijker
 • T10 Torx
 • Lensdoppen
 • CR2032 batterij

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »